FOOD GLOSSARY

  1. Course Description
    최근 들어 안전하고 다양한 기능성을 함유한 식품소재 개발 및 신제품의 제조가 식품과학의 빠른 변화와 발전을 유도하고 있다. 이에 따라 현재까지 통용되어 왔던 기존 식품 관련 용어들과 최근 새로이 발굴된 신용어들을 재정비하고 정립해야 할 필요성이 대두되고 있다. 이 교과목에서는 식품과학 전반에 대한 용어들을 심층적으로 설명하고 최종적으로는 식품과학 전반에 관한 포괄적인 이해를 도모하고자 한다.
  2. Course Objectives
    By the end of the course, students are expected to know key terminology in food science and technology.
  3. Teachnig Method
    Come on time, pay attention, participate, and do the homework.
  4. Textbook
  5. Assessment
  6. Requiments
  7. Practical application of the course
    Helping students to understand and discuss the overall food science knowledge in English including terminologies.
  8. Reference