- Course Description
최근 들어 안전하고 다양한 기능성을 함유한 식품소재 개발 및 신제품의 제조가 식품과학의 빠른 변화와 발전을 유도하고 있다. 이에 따라 현재까지 통용되어 왔던 기존 식품 관련 용어들과 최근 새로이 발굴된 신용어들을 재정비하고 정립해야 할 필요성이 대두되고 있다. 이 교과목에서는 식품과학 전반에 대한 용어들을 심층적으로 설명하고 최종적으로는 식품과학 전반에 관한 포괄적인 이해를 도모하고자 한다.
- Course Objectives
By the end of the course, students are expected to know key terminology in food science and technology.
- Teachnig Method
Come on time, pay attention, participate, and do the homework.
- Textbook
- Assessment
- Requiments
- Practical application of the course
Helping students to understand and discuss the overall food science knowledge in English including terminologies.
- Reference