BIOFOOD STUDY(LECTURE IN ENGLISH)

  1. Course Description
    바이오식품연구 과목은 식품 구성물질의 영양가 및 안전성에 관한 내용을 다루며, 유전자 재조합 식품 및 소재에 대한 개발이 확대되면서, 이들 소재에 대한 유해성 및 장점을 다룬다. 인간의 건강장수를 위해서 다양한 기능성식품이 개발되고 소비되는 시점에서 다양한 건강소재에 대한 영양적, 기능성, 및 독성 인자들을 검토하며, 다양한 식물 유래 천연물 소재들을 이용한 건강기능식품 및 의약품의 활용을 소개한다. 소비자들의 요구가 높은 다양한 건강기능식품의 개발 및 전망과 식품개발에 생물공학적 기술의 응용이 미래의 질병예방을 위한 중요한 수단임을 소개한다.
  2. Course Objectives
    By the end of the course, students are expected to understand food science in the context of current global environmental conditions; they are also expected to understand the concept of sustainability and identify the ecological problems that challenge the food supply. Furthermore, students will be able to recognize the positive and negative effects of biotechnology applied to food, and identify sources and effect of nutraceuticals.
  3. Teachnig Method
    Attend classes, come on time, participate, and do the homework.
  4. Textbook
  5. Assessment
  6. Requiments
  7. Practical application of the course
    The students will be able to develop and present their own arguments regarding food science in the environmental context; they will also be able to make informed choices when purchasing food.
  8. Reference